Без изобщо да имам претенция, че съм много сръчна, все пак

...
Без изобщо да имам претенция, че съм много сръчна, все пак
Коментари Харесай

5 малки съвета за чудна великденска украса

Без въобще да имам рекламация, че съм много сръчна, въпреки всичко желая да посветя малко време на празничната украса. Това въпреки всичко е половината от чувството за празник – една добре подредена маса, кошница яйца, които сами сме украсили, и ваза с пролетни цветя могат да компенсират даже поизгорелия козунак или недопеченото агнешко. Но да се надяваме, че тази година няма да ни се постанова да прибягваме до сходни трикове, а празничната великденска декорация ще служи единствено за наслада на сетивата и за горделивост на креативната натура, която се крие във всяка от нас.

И по този начин, малко хрумвания за великденска декорация, които не лишават доста време и старания, а дават превъзходен резултат...

1. Тайната е в хармонията.

Това значи, че е добре да се откри една водеща тематика , на която да подчините декорацията на дома – от украсата на самите яйца, през съда, в който ще ги сложите, до покривката и салфектите. Ако имате да вземем за пример бледолилава празнична завивка, потърсете салфетки в звук, и багра за яйца, която да кореспондира на главния цвят. Накрая наберете или купете букет люляк и лилавият Великден ще завладее дома ви.



 

2. Обърнете особено внимание на съда, в който ще сложите яйцата . Ако използван малко въображение тук, резултатът може да бъде непредвиден даже за самите нас. Стандартните кори за яйца могат да се разсънят за нов живот, в случай че ги боядисате в цвят, който да помогне на яйцата да изпъкнат. За  да не пречи огромната кора по средата на масата, можете да я разрежете на по-малки части и да ги сложите на две-три места. Кошнички, купички, гнезда – всичко може да влезе в приложимост, даже на пръв взор да ви наподобява неуместно...



3. Може тази година да опитате с бели яйца . Да, да – бели яйца. Ефектът от една цветна панделка на точки върху бяло яйце може да бъде обаятелен.



4. Цветята са основни – с изключение на във вазата можете да ги разположите на стратегически места по масата – вплетени в приборите, върху чиниите, при яйцата, на всички места. Те придават прохлада, пролет и тържественост на всичко с особена лекост.



5. За боядисването на яйцата – пробвайте друга техника тази година. Аз да вземем за пример от години избирам класическите наситени цветове на общоприетите палитри, само че може би е време за смяна. Декупаж със салфетки, рисунка с бои, фолио, с което да ги обвиете, панделка на точки – разновидностите са безчет. 

Да опитвам!



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР